Zes ervaringsdeskundigen gediplomeerd ‘ARIE’

Om aan de groeiende vraag naar de inzet van ervaringsdeskundigen te voldoen, volgden het afgelopen schooljaar zes ervaringsdeskundigen de ARIE-opleiding. Gisteren ontvingen zij hun diploma.

De Alternatieve Route Inzet Ervaringsdeskundigheid (ARIE) leidt op tot de functie van ervaringsdeskundige waarbij voornamelijk aandacht besteed wordt aan ervaringsdeskundige thema’s Bondgenootschap, Wederkerigheid en Gelijkwaardigheid. Deze leerroute is een verdere verdieping in herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid. De deelnemer leert zijn eigen unieke expertise te ontwikkelen en op een juiste manier in te zetten binnen de herstelvisie. De RIBW zet vanuit Bureau Herstel ervaringsdeskundigen in op consultbasis, als begeleiding van teams en bij trainingen.

De leerroute is competentiegericht, dat houdt in dat theorie, praktijk en coaching op de praktijk nauw op elkaar aansluiten.

Het ervaringsverhaal of herstelverhaal is bij uitstek een van de handvatten waarmee de ervaringswerker zich onderscheidt van reguliere hulpverleners en hen aanvult.

Dit bericht delen via:
      
Aanmelden Stel een vraag