Ambulante begeleiding/thuisbegeleiding

Loopt het leven even niet lekker? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan wat ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden. Wij begeleiden u daar waar u dat nodig heeft en zo vaak als u dat nodig heeft. U kunt ons zeven dagen per week van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds bereiken.
Onze begeleiders hebben veel kennis van psychische ziektebeelden en weten u daardoor op een goede manier te ondersteunen. Met uw begeleider bepaalt u welke doelen u wilt realiseren, voor de korte en de lange termijn. Wilt u grip krijgen op uw financiën, uw huishouden of uw persoonlijke verzorging? Of bent u juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van uw dag? Wij gaan praktisch met u aan de slag.

Digitale begeleiding
Digitale begeleiding is een vast onderdeel van de thuisbegeleiding, waarbij u via een iPad, tablet of smartphone contact heeft met uw begeleider, op het moment dat het u uitkomt. U bespreekt dezelfde dingen als bij een thuisbezoek. Het voordeel van deze manier van hulpverlenen is dat u vaker even kort contact kunt hebben met uw begeleider. Deze vorm van begeleiding is aanvullend op de huisbezoeken, maar vervangt deze niet.

Op weg naar herstel
Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Dit doen we door u stap voor stap te begeleiden richting uw doelen. Uw begeleider denkt met u mee in mogelijkheden en helpt u leren omgaan met uw beperkingen. Samen bepaalt u de richting en de stappen die u wilt zetten, zo houdt u regie over uw eigen leven. Lees meer over herstelondersteunende zorg.

Werken, leren, participeren
Een zinvolle en gezellige invulling van uw dag – door (vrijwilligers)werk, een studie of deelname aan activiteiten – helpt u om de draad van het leven weer zelfstandig op te pakken. U heeft iets om naar uit te kijken en om over te praten met vrienden en familie. En doordat u onder de mensen bent, legt u nieuwe contacten. Uw begeleider ondersteunt in uw zoektocht naar een passende invulling van uw dag. Bekijk onze mogelijkheden op www.durfteparticiperen.nl.

Aanmelden Stel een vraag