Ambulante begeleiding

Loopt het leven even niet lekker? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan wat ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden. De RIBW biedt thuisbegeleiding voor mensen met psychische klachten vanaf achttien jaar.

Ambulante begeleiding, ook wel thuisbegeleiding genoemd, is ondersteuning in uw eigen woonsituatie, zo vaak als u dat nodig heeft. Uw begeleider ondersteunt daar waar u dat nodig heeft. Onze begeleiders zijn zeven dagen per week van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds bereikbaar.

Professioneel & Praktisch

Onze begeleiders zijn geschoold binnen de psychiatrie. Zij hebben veel kennis van psychische ziektebeelden en weten u daardoor op een goede manier te ondersteunen. Met uw begeleider bepaalt u welke doelen u wilt realiseren, voor de korte en de lange termijn. Wilt u grip krijgen op uw financiën, uw huishouden of uw persoonlijke verzorging? Of bent u juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van uw dag? Met uw begeleider gaat u praktisch aan de slag.

Digitale begeleiding

Digitale begeleiding is een vast onderdeel van de thuisbegeleiding, waarbij u via een iPad, tablet of smartphone contact heeft met uw begeleider. Met één klik legt u via het beeldscherm contact op het moment dat het u uitkomt. U bespreekt dezelfde dingen als bij een thuisbezoek. Het voordeel van deze manier van hulpverlenen is dat u vaker even kort contact kunt hebben met uw begeleider. Deze vorm van begeleiding is aanvullend op de huisbezoeken, maar vervangt deze niet. Lees meer over digitale begeleiding.

Op weg naar herstel

Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Dit doen we door u stap voor stap te begeleiden richting uw doelen. Uw begeleider denkt met u mee in mogelijkheden en helpt u om zo goed mogelijk te leren omgaan met uw beperkingen. Daarbij gaat hij of zij altijd uit van wat u wél kunt. In samenspraak bepaalt u de richting en de stappen die u wilt zetten. Zo houdt u regie over uw eigen leven. Lees meer over herstelondersteunende zorg.

Werken, leren, participeren

Een zinvolle en gezellige invulling van uw dag – door (vrijwilligers)werk, een studie of deelname aan activiteiten – helpt u om de draad van uw leven weer zelfstandig op te pakken. U heeft iets om naar uit te kijken en om over te praten met vrienden en familie. En doordat u onder de mensen bent, legt u nieuwe contacten. Uw begeleider ondersteunt in uw zoektocht naar een passende invulling van uw dag. Bekijk onze mogelijkheden.

Cliënttevredenheid

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook in uw omgeving kunt u daarmee te maken krijgen. Omdat we van onze fouten willen leren, vinden wij het belangrijk om van u te weten waar en hoe het mis gaat. Zo kunnen we stappen ondernemen om incidenten, onbedoelde vergissingen, een volgende keer te voorkomen. U kunt een incident digitaal, en eventueel anoniem, melden. Als u een klacht heeft over de RIBW of een van haar medewerkers, dan kunt u gebruik maken van onze klachtenregeling.

Aanmelden & Contact

Ambulante begeleiding kunt u aanvragen via ons online aanmeldingsformulier. Of u belt met onze zorgbemiddelaars op het gratis nummer 0800-33 88 33 88. Natuurlijk kunt u ook bij ons kantoor langskomen. Voor thuisbegeleiding bestaat geen wachtlijst. Wel heeft u een indicatie nodig. Na een intakegesprek kunnen we uw begeleiding binnen twee weken opstarten.

Eigen bijdrage

Voor ambulante begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. U kunt uw bijdrage berekenen op de website van het CAK (www.hetcak.nl).

De financieringsstructuur in de GGZ is aan veranderingen onderhevig. Klik hier voor de meest recente ontwikkelingen of bel 0800-33 88 33 88.

 


 

 


 

 

 

Aanmelden Stel een vraag