Beschermd wonen

Als het niet lukt om uw leven op de rit te krijgen en zelfstandig wonen niet langer een optie is, heeft u wellicht in een bepaalde periode behoefte aan begeleiding vanuit een een beschermde woonvorm.
In een beschermde woonvorm verblijft u in een appartement met eigen voorzieningen of deelt u de keuken, de woonkamer, de douche en het toilet met maximaal zes huisgenoten. U heeft altijd een eigen zit/slaapkamer. U woont zo gewoon mogelijk, in een gewone wijk, in een gewone straat. In de meeste woonvormen verblijven zowel mannen als vrouwen, van diverse leeftijden met verschillende achtergronden. 

Specifieke doelgroepen
Een aantal  van onze beschermde woonvormen is gericht op mensen met een specifieke diagnose. Zo is er in Zaandam een woongroep voor mensen met Korsakov en in Zwaag een trainingscentrum voor jongeren met autisme. Als u zeer intensieve zorg nodig hebt, biedt Beschermd Wonen Plus een uitkomst. Onze locaties in Andijk en Zaandijk bestaan uit woningen voor mensen met psychische problemen die, naast professionele begeleiding, ook persoonlijke verzorging nodig hebben.

Professionele ondersteuning
In een beschermde woonvorm heeft u een persoonlijk begeleider en een woonbegeleider. Uw persoonlijk begeleider bespreekt met u welke wensen u heeft, waar u ondersteuning bij nodig heeft en wat u zelf kunt. Met uw woonbegeleider gaat u vervolgens praktisch aan de slag. Op onze woonlocaties werken ook woonassistenten om u bij allerhande activiteiten praktisch te ondersteunen.

Op weg naar herstel
Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Ons doel is om u, binnen uw mogelijkheden, te ondersteunen richting een zo zelfstandig mogelijke manier van wonen en leven. Lees meer over herstelondersteunende zorg.

Activiteiten en participeren
Op elke woonlocatie worden diverse sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd, van wandelen en zwemmen tot schilderen en muziek maken. Een zinvolle en nuttige invulling van uw dag helpt u om uw leven stap voor stap zelfstandiger vorm te geven. Of u nu (vrijwilligers)werk doet, een studie oppakt of mee doet met de groepsactiviteiten. U heeft iets om naar uit te kijken en om over te praten met anderen. Uw begeleider ondersteunt u in uw zoektocht naar een passende invulling van uw dag. Op www.durfteparticiperen.nl staat ons gehele aanbod.

Aanmelden Stel een vraag