Digitale begeleiding

Het gebruik van internet, mobiele telefoons, computers en tablets is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook het onderhouden van sociale contacten via het internet wordt steeds gewoner. Door digitale begeleiding speelt de RIBW in op deze ontwikkeling.

Met één klik contact

Digitale begeleiding is een manier van begeleiden met behulp van de iPad. U wordt door de RIBW uitgerust met een iPad, waarop het eenvoudig te bedienen beeldbelprogramma Face Time zit. Via dit programma legt u met één klik contact met uw begeleider, terwijl u elkaar ziet op het beeldscherm. Deze vorm van begeleiding vormt een aanvulling op de thuisbezoeken.

Digitale begeleiding, iets voor mij?

Begeleiding via de iPad is geschikt voor alle cliënten van de RIBW die in hun eigen woonomgeving begeleiding krijgen. Tot voor kort kregen onze cliënten alleen thuisbegeleiding. Korte frequente contacten waren niet mogelijk. Door de invoering van digitale begeleiding kunnen onze begeleiders regelmatig korte afspraken met u inplannen. Ook kunt u zelf eenvoudig contact leggen met uw begeleider op momenten dat u dat nodig heeft.

Waarom digitale begeleiding?

Door digitale begeleiding kan uw begeleider optimaal inspelen op uw hulpvragen. Meerdere keren per week even kort contact, bijvoorbeeld om u 's ochtends op weg te helpen of bij een dreigende crisissituatie, kan. Deze vorm van begeleiding sluit daarom heel goed aan bij uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Aanmelden Stel een vraag