Kortdurend verblijf

Het Zaanse Sluishuis is een vorm van kortdurend verblijf waar mensen terecht kunnen die dakloos zijn geraakt als gevolg van sociale problematiek zoals werkloosheid, scheiding of inkomensproblemen. Bent u plotseling dakloos geworden? En kunt u nergens terecht? Dan is het Zaanse Sluishuis wellicht een oplossing voor u.
Bewoners van het Zaanse Sluishuis ontvangen ondersteuning bij het in kaart brengen van de problemen en het stellen van eigen doelen om aan te werken. Aan het verblijf is een doelstelling verbonden en is altijd tijdelijk. Tijdens het verblijf op deze tijdelijke woonplek wordt er samen met u gekeken wat er nodig is en welke ondersteuning geboden kan worden.

Professioneel & praktisch
De werkwijze is vanuit eigen regie. Dit betekent dat u als bewoner ondersteuning krijgt bij het vinden van eigen oplossingen. U kiest een eigen koers en ontvangt begeleiding ondersteunend aan uw beoogde doel. Deze ondersteuning wordt geboden door een team van professionele begeleiders en ervaringsdeskundigen met oog op uw eigen (on)mogelijkheden en krachten. Het team is door de weeks bereikbaar tussen 8u30 ‘s ochtends en 20u00 ’s avonds en in het weekend tussen 10u00 en 18u00.

Locaties & voorzieningen.
Er zijn twee Zaanse Sluishuizen in Wormerveer met elk 7 kamers. De kamers zijn gemeubileerd en hebben een eigen badkamer en toilet. Beide huizen hebben een gedeelde woonkamer en keuken.

Aanmelden & contact
Het Zaanse Sluishuis werkt samen met de Sociale Wijkteams. Aanmelding gebeurt via de sociale wijkteams.

Eigen bijdrage
Voor het Zaanse Sluishuis betaald u een eigen bijdrage in woonkosten.

Aanmelden Stel een vraag