Bedrijven en particulieren

Bij een leven als burger in de maatschappij hoort werk of een passende en zinvolle invulling van de dag. Wij bieden vanuit diverse locaties een scala aan mogelijkheden hiervoor. Draagt u onze cliënten een warm hart toe en werkt u graag met ons mee aan hun herstel? Maak dan kennis met de kwalitatief goede producten en diensten in onze winkel.

Onze samenwerkingspartners zijn:

Grapendaal denkt vanuit MVO. Door samen te werken en te combineren op de diverse gebieden (People, Planet, Profit,) worden activiteiten in werking gezet waardoor sociaal en commercieel, elkaar zich in het midden gaan vinden, met als resultaat continuïteit in werk en arbeid. Door de korte lijnen met de RIBW is het prettig werken en snel schakelen in het productieproces van houtartikelen, het is duidelijk dat er een stevige back office organisatie achter staat die zijn uitvoerders volledig steunt. Op termijn willen wij activiteiten uitbreiden, maar met in gedachte dat de cliënt hierin altijd primair staat, zij moeten het doen binnen de grenzen van hun mogelijkheden.

Jolanda Euwen & Paul Brouwer

Met veel enthousiasme zijn acht vrijwilligers elke zaterdag in touw om ons Repair Café Zaandijk mogelijk te maken. Zonder een goede locatie is een Repair Café niet mogelijk. Dankzij het beschikbaar stellen door de RIBW van de tweede ruimte in De Boed op de Willem Dreeslaan in Zaandijk is dit mogelijk. Dit is echt een toplocatie. En de resultaten zijn er naar. De eerste vier weken zijn zo’n 60 apparaten en kledingstukken ter reparatie aangeboden.  Ook het maatschappelijk nut is hierdoor ten volle bewezen. Buurtbewoners worden vrienden.

De RIBW stelt ons in staat om dit wekelijks, zonder strenge voorwaarden, te organiseren. Ik verwacht dat ook cliënten van de RIBW kunnen gaan deelnemen aan ons Repair Café in Zaandijk. Een aantal cliënten van de RIBW zijn nu al klant, wellicht binnenkort ook vrijwilliger.

Piet Pennekamp

In de zomer van 2013 besloten Nynke en ik (Carolien) om kerstworkshops te geven en een houten kerstboom te voorzien van lichtjes en te versieren met hele en kapot geslagen kerstballen. Het idee sloeg enorm aan en we kregen veel opdrachten. Te veel voor onze mannen. Toen kwam de RIBW in beeld en is onze samenwerking gestart. Wij leveren pallethout aan bij de werkplaats van de RIBW. Zij maken er kerstbomen van, heel zorgvuldig en mooi.

Onze samenwerking is sindsdien alleen maar gegroeid. We verkopen houten plantenbakken en tuinsets gemaakt door de RIBW. Ook de houten paaseieren met plankjes erop waren een succes!

Dit jaar hebben we ook zelf gebruik gemaakt van het vakmanschap van de RIBW. In oktober van dit jaar hebben we onze eigen winkel geopend, ingericht met kasten, tafel en verrijdbare bankjes -We krijgen er dagelijks complimenten over en melden dan met trots dat de RIBW deze meubels heeft gemaakt!

Ook dit jaar maakt de RIBW voor ons de houten kerstbomen en we hebben voor het nieuwe jaar weer een opdracht bedacht.

  • Op de maal zolder
  • Menistenerf
  • Amsterdam Expo

Wilt u ook met ons samenwerken? Neem dan contact op met locatiehoofd Tom Stobbe op 06-29 45 26 91 of per mail: t.stobbe@ribwzwwf.nl.

Dit bericht delen via:
      
Aanmelden Stel een vraag